EMNT: nemzeti közösségünket lopták meg a Mikó visszaállamosításával

Nemcsak a református egyházat, hanem nemzeti közösségünket is újból meglopták azzal, hogy érvénytelenítették a sepsiszentgyörgyi Mikó-kollégium visszaszolgáltatását – véli az EMNT elnöksége.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöksége tiltakozását fejezi ki a Székely Mikó Református Kollégium ügyében hozott „szégyenteljes” ítélet ellen, és arra szólítja fel a döntéshozókat, hogy „ne a törvény eszközeivel védjék a kommunizmusban intézményesített lopás törvénytelen gyakorlatát”.

A Tőkés László vezette EMNT szerint a rendszerváltás 25. évfordulóján még mindig a kommunizmus szellemében szabnak korlátot az erdélyi  magyar közösségnek. A közleményben támogatásukról biztosították a történelmi egyházakat, és jelezték, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel igyekeznek elérni a restitúciós folyamat felgyorsítását.

„A bírósági döntés újabb ékes bizonyítéka annak, hogy Románia – a híresztelésekkel ellentétben – nem jár élen a nemzeti kisebbségek problémáinak rendezésében” – zárul a közlemény.   

Hirdetés