Az ellenzék szívesen rástartolna az RMDSZ-re

A PDL máris kormányt buktatna az RMDSZ-szel közösen, a PNL óvatosabb, de persze tárgyalna.
Hirdetés

Cezar Preda PDL-képviselő azt mondja, egy hete tudja, hogy az RMDSZ ki fog lépni a kormányból,  mivel „nem lehet továbbra is Ponta és Dragnea mellett”.

A politikus szerint az új Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyesíteni fogja az ellenzék erejét, hogy leválthassa a jelenlegi kormányt. Erre akkor kerül majd sor, amikor meglesz az ehhez szükséges parlamenti többség – mondta.

„Az RMDSZ azt tette, amit tennie kellett, mivel nem maradhat egy irány tévesztett miniszterelnök és kormány mellett” – fogalmazott Cezar Preda.

Óvatosabban nyilatkozott a kérdésről Alina Gorghiu, a PNL első alelnöke és szóvivője. Mint mondta, a cél a „mérgező” Ponta-kormány leváltása, de csak akkor tárgyalnak az RMDSZ-szel egy új parlamenti többség létrehozásáról, amikor a kormányból való kilépésre vonatkozó döntés végleges lesz.

Hirdetés

A PNL természetesnek tartja az RMDSZ lépését, mivel a magyar választópolgárok ezt az irányt mutatták az elnökválasztáson kifejezett opciójukkal – mondta.

Ludovic Orban PNL-alelnök ezel szemben úgy véli, az RMDSZ végül nem fog kilépni a kormányból, az ezzel kapcsolatos döntés pedig csak arra jó, hogy keményebben tárgyalhasson a PSD-vel.

Hirdetés