Nagyon egyesülne a háromszéki EMNP és az MPP

És az országos elnökségeket is erre szólítják.
Hirdetés

Nem lehet arra várni, hogy az országos vezetés a jobboldal egyesüléséről egyeztessen, cselekedni kell – hangoztatták tegnapi sajtóértekezletükön az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sepsiszentgyörgyi vezetői. Azt mondják: támogatják az MPP november 29-i „emlékeztető nagygyűlését”.

Bedő Zoltán sepsiszéki elnök szerint már három alkalommal egyeztettek a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi képviselőivel, és arra jutottak, a két pártnak egyesülnie kell.

„Felszólítjuk a két alakulat országos vezetését, hogy a tagság akaratának megfelelően legkésőbb jövő esztendő tavaszáig oldják meg az egybeolvadást, hiszen másképpen aligha lehet eredményt felmutatni a 2016-os választásokon” – mondta a sepsiszéki elnök.
Bedő Zoltán pozitív példának hozta fel 2007. november 25-ét, amikor is a jobboldal jelöltje, Tőkés László több mint 176 ezer szavazatot kapott az európai parlamenti választásokon úgy, hogy még az RMDSZ-nek is „maradt” 282 ezer.

Hogy „ugyanazt az értékrendet” képviselik és komolyan gondolják az együttműködést az MPP-vel, az is bizonyítja, hogy teljes mellszélességgel támogatják az MPP által kezdeményezett november 29-i nagygyűlést.

Az EMNP-t nem lepte meg, hogy az RMDSZ „kihátrált” a szombati rendezvény mögül, mint mondták, ehhez „hozzá vannak szokva”.
 

Hirdetés