A kajajegy helyett is kártya jön

Ha a munkáltató úgy dönt. Olyan, mint a bankkártya, csak éppen a megvásárolható javak köre korlátozott.
Hirdetés

Párhuzamosan kerülnek forgalomba hamarosan a digitalizált (kártyás) és a hagyományos ételjegyek Romániában. Költségüket mindkét esetben a munkaadóknak kell állniuk – derült ki hétfőn az ételjegyek digitalizálásáról törvény alkalmazását szabályozó pénzügyminisztériumi rendeletből.

Mint ismeretes, a már érvényben lévő törvény szerint ételjegyek helyett hamarosan bankkártyát kaphatnak a romániai alkalmazottak. A „feltöltős” kártyával a szelvények értékének megfelelő összeget lehet majd levásárolni az üzletekben. A kártyák azonban még nem jelentek meg a forgalomban: a kereskedők és a munkaadók csak arra vártak, hogy a törvény alkalmazását szabályozza a pénzügyminisztérium.

A tárca honlapján megjelent rendelet szerint a kártyára az alkalmazottat a folyó hónapban megillető ételjegyek értékének megfelelő összeggel lehet feltölteni. Ezt az összeget a tulajdonosa kizárólag élelmiszerekre vagy étkezésre költheti azokban a vendéglőkben, büfékben, üzletekben, amelyek elfogadják az ételjegyeket. Készpénzt felvenni a kártyáról nem lehetséges.

 

Hirdetés