Lánya alkalmazásáért ítélték el a volt RMDSZ-es honatyát

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék Pál Árpádot, az RMDSZ volt gyergyószentmiklósi képviselőjét amiért saját lányát alkalmazta parlamenti irodájában.
Hirdetés

Bűnösnek találta a a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék Pál Árpádot, az RMDSZ volt parlamenti képviselőjét az összeférhetetlenség vádjában. Három év felfügesztett börtönbüntetést, hét év próbaidőt kapott, továbbá tíz évig eltiltották a köztisztviseléstől – írja a Mediafax. A döntés nem végleges, Pál Árpád még fellebbezhet.

Gyergyószentmiklós volt polgármestere ellen augusztus 8-án emeltek vádat az Országos Fedhetetlenségi Ügynökség (ANI) bejelentése nyomán. 2008–2012 között volt képviselő Bukarestben. 2008-ban és 2009-ben javasolta, majd jóváhagyta, hogy a képviselőház az ő lányával kössön munkaszerződést, vagyis képviselői irodájában saját lányát alkalmazta, akinek a képviselőház ebben az időszakban 35 221 lejt fizetett.

Pál Árpád korábban azt nyilatkozta: nem tekinti bűnösnek magát, mert a lányát nem személy szerint ő, hanem a képviselőház alkalmazta, másrészt családtag szerződtetését szerinte nem tiltja és nem tiltotta egyetlen jogszabály sem. 

Hirdetés