Szálloda az ortodoxoknak: nem egyértelműen döntött a CNCD

Bár az állami ajándékozásban vannak diszkriminatív elemek, konkrétan mégsem mondta ki a diszkrimináció tényét az erre hivatott testület.
Hirdetés

Továbbra sem állapította meg egyértelműen az Or¬szágos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD), hogy diszkriminatív az a rendelet, amely az ortodox egyház tulajdonába juttatta a kovásznai Fenyő Szállodát. A CNCD határozatát tegnap kapta meg Gazda Zoltán, aki huszonegy magánszeméllyel együtt feljelentést tett a 2013-ban hozott 114-es sürgősségi kormányrendelet ellen, kifogásolva, hogy az ortodox egyház megkülönböztetett módon juthatott hozzá az ingatlanhoz. A mostani határozat már a második, a feljelentést követő első döntés megfellebbezése után hozták.

Gazda elmondta, annak ellenére, hogy az átirat 11. oldalán még arról szólnak, hogy a rendelet diszkriminatív elemeket tartalmaz, a diszkriminációellenes tanács 578-as határozata kimondja, nem illetékesek az ügyben – első döntésében is hasonlókra hivatkozott a testület. A CNCD-nél tett panasszal párhuzamosan a brassói táblabíróságon is megtámadták a vonatkozó sürgősségi kormányrendeletet, de az ügyet az alkotmánybírósághoz továbbították.
 

Hirdetés