Még egy képviselőt tartóztat le a DNA

Zsúfolt napjuk van a korrupcióellenes ügyészeknek: egy PSD-s képviselő után ma este egy PNL-st is vizsgálati fogságba helyeznek. Unokatestvérének szerzett állami megrendeléseket.
Hirdetés

Jóváhagyta ma a bíróság Mircea Roşca PNL-s képviselő letartóztatását két korrupciós ügy miatt is. A honatya még fellebbezhet a letartóztatási ítélet ellen. Szerda este vették őrizetbe, miután hat órán át tartottak házkutatást comarnic-i lakásában.

A korrupcióellenes ügyészek azzal vádolják Roşcát, hogy 2011-ben a Prahova megyei PNL elnökeként húszezer eurót kért egy üzletembertől, hogy közbenjárjon az azugai PNL-elnöknél és a városi tanács tagjainál annak érdekében, hogy az üzletember telkeket szerezhessen a városban. Roşcát ez az üzletember jelentette fel a DNA-nál.
 
Az ügyészek azzal is gyanúsítják, hogy 2011 és 2014 között Prahova megyei közintézményeknél járt közben, hogy a közbeszerzési eljárásokon unokatestvére cégeit részesítsék előnyben. Ellenszolgáltatásként az ügyészek szerint mintegy 90 ezer lejt, 35 ezer lej értékű építkezést és egy Audi 8-as használati jogát kapta.

Hirdetés