Mindenki kormányon akar maradni

A PSD ma egyeztetett a szatelitjeivel, és senki se akar pályát módosítani. Az RMDSZ is a koalícióval kering tovább.
Hirdetés

Hétfő délutánra kiderült, nemcsak hogy Victor Ponta miniszterelnök marad, de mindenki más is marad a kormánykoalícióban.

Azt Liviu Dragnea miniszterelnökhelyettes árulta el, hogy Ponta tárgyalt Kelemen Hunorral, aki szerint az RMDSZ „habozás nélkül” támogatja a továbbiakban is a jelenlegi kormánykoalíciót. Dragnea szerint Kelemen csak azért nem vett részt a koalíciós egyeztető ülésen hétfőn és a délutáni közös sajtótájékoztatón, mert nem tartózkodott Bukarestben, és déli egy órakor döntöttek róla, hogy együtt tájékoztatják a sajtót.
 
Gabriel Oprea belügyminiszter és pártja, a Románia Haladásáért Szövetség is teljes mértékben támogatja Victor Ponta kormányfőt és az aktuális összetételő koalíciót. A Szövetség soha nem buktatott meg olyan kormányt, amelynek a tagja volt – hangsúlyozta Oprea, aki hűségnyilatkozatát azzal nyomatékosította, hogy a Szövetség polgármesterei által vezetett 69 település 87 százalékán Victor Ponta győzött az elnökválasztás második fordulójában.
 
A Konzervatív Párt is hű marad koalíciós partnereihez, mondta Daniel Constantin pártelnök, agrárminiszter. Mindazonáltal ő annyi kritikát megfogalmazott, hogy megértette a választópolgárok üzenetét, akik a teljes politikusi osztályt bírálják, minőségileg más típusú kapcsolatot szeretnének a pártokkal, és megígérte, ő és pártja fejlődni fognak.
 
Kakukktojás is részt vett a koalíció közös sajtótájékoztatóján: Călin Popescu-Tăriceanu szenátor. Victor Ponta őt szerette volna miniszterelnöknek, ha megnyeri az elnökválasztást, annak ellenére, hogy Tăriceanu új pártja, a Liberális Reform Pártja nincs is bejegyezve, nem parlamenti párt, és természetesen a kormánykoalíciónak sem része.

Hirdetés