Újabb Kézdiszentléleket sikerült megakadályozni?

Ezúttal Csíkszentdomokoson rontotta neki egy férfinek, aki elgázolt egy részeg személyt.
Hirdetés

Tucatnyi cigány nemzetiségű személy rongált meg egy gépjárművet szerdán este Csíkszentdomokoson, miután az autó vezetője elgázolt egy, részegen az európai úton haladó férfit – adta hírül a Székelyhon.ro. A Hargita megyei községet kettészelő E578 jelzésű úton Gyergyószentmiklós irányából Csíkszereda felé tartott a 31 gyergyóvárhegyi C. I., amikor elütötte az úttesten erősen ittas állapotban gyalogosan közlekedő 48 éves helybéli B. G.-t. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Közelben lévő rokonai és ismerősei pillanatok alatt a járműhöz rohantak, botokkal betörve a szélvédőt, bántalmazással fenyegetve a sofőrt.

Az időközben értesített sürgősségi ügyelet azonnal a helyszínre küldte a balánbányai rendőrség egy csoportját, de a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság különleges bevetési egységének közbelépésére is szükség volt. A rendfenntartóknak sikerült az utastérben menedéket kereső vezetőt kimenekíteniük.

A gázolási ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indul büntetőeljárás. Emellett a feldühödött önbíráskodók azonosítása is folyamatban van.

Mint arról beszámoltunk, az augusztus 10-én a háromszéki Kézdiszentléleken bekövetkezett baleset során egy szovátai motoros életét vesztette, miután megpróbálta kikerülni a község romatelepét átszelő országúton szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt. A szovátai férfi 41 éves sepsiszentgyörgyi utastársa megsérült, de túlélte a szerencsétlenséget. A sérült kislány rokonsága ezután megvert és megkéselt egy másik motorost, aki megállt segítséget nyújtani.
 

Hirdetés