Johannis: fej-fej melletti a támogatottságunk Pontával

Az ezt mutató felméréseket azonban nem hozza nyilvánosságra.
Hirdetés

Fej-fej mellett áll az államfőválasztás vasárnapi második fordulójába jutott két jelölt, Victor Ponta, a baloldal, és Klaus Johannis, a jobbközép jelöltje – ezt Johannis állította egy csütörtök esti televíziós interjúban. Nagyszeben szász polgármestere arra reagált, hogy a Szociáldemokrata Párthoz (PSD) közel álló CSCI közvélemény-kutató adatai szerint Ponta a voksok 54 százalékával megnyerné az elnökválasztást.

Johannis szerint azonban a jobbközép Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) által megrendelt felmérések azt mutatják: a jelöltek támogatottsága egyenlő, a különbség egy százalékos, vagyis hibahatáron belüli.

Az idézett felméréseket mindazonáltal nem hozta nyilvánosságra, mondván: amikor mondanivalója lesz, elmondja.

Tény ugyanakkor, hogy vannak arra utaló jelek, miszerint az utóbbi napokban Johannis ledolgozott valamennyit a Pontával szembeni hátrányából: a fogadóirodák 1,20-ról 1,25-re emelték a Ponta győzelme esetén fizetendő nyeremény szorzóját, vagyis most egy kicsivel kevésbé tartják valószínűnek, hogy ő nyer. Johannis győzelmét ugyanakkor 5,40-es szorzóval honorálnák, vagyis enyhén szólva nem tekintik toronymagas esélyesnek.
 

Hirdetés