Johannist támogatja az Európai Néppárt

És erre kéri romániai tagjait is.
Hirdetés

Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke hétfőn arra buzdította a néppárt romániai tagjait, hogy a román elnökválasztás második fordulójában a jobbközép ellenzéki Klaus Johannist támogassák.

Az EPP elnöke a román Mediafax hírügynökséghez eljuttatott közleményében támogatásáról biztosította Johannist és a néppárt valamennyi romániai tagját, így a Traian Basescu által támogatott Népi Mozgalom Pártot (PMP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget

(RMDSZ) is arra buzdította, Johannist segítsék győzelemre.
Nagyszeben szász származású polgármestere november 16-án Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnökkel fog megmérkőzni a romániai elnökválasztás második fordulójában.

Daul gratulált valamennyi romániai jobbközép pártnak a vasárnapi választáson elért eredményeikhez, így Johannison kívül Elena Udreának (PMP), Monica Macoveinek (független) és Kelemen Hunornak (RMDSZ) is. „A történtek alapján arra buzdítom a néppárt valamennyi romániai tagját, hogy Johannist támogassák. Az eredménye azt igazolja, hogy erős és versenyképes jelölt, aki győzni fog két hét múlva” – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Fontosnak nevezte a jobbközép szavazók mozgósítását, és azt is, hogy Johannis a többi romániai EPP-tagok jelöltjei által felvetett célokat is felkarolja a második fordulóban.

„A jobbközép pártoknak egységeseknek kell maradniuk, ha győzni akarunk november 16-án” – olvasható a közleményben.
 

Hirdetés