30 ezret kell leszurkolni a szurkolók miatt

Az UEFA megbüntette a román és a magyar futballszövetséget is a drukkerek vandál és rasszista megnyilvánulásai miatt.
Hirdetés

Mindkét felet szektorbezárással és pénzbírsággal sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága az október 11-i botrányos román-magyar Eb-selejtezőn történtek miatt.

Az UEFA honlapjának beszámolója alapján a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) 30 ezer euróra, míg a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) 32 ezer euróra büntette a fegyelmi bizottság. Az MLSZ-nek ezen felül harminc napon belül meg kell térítenie azokat a károkat, amelyeket a magyar szurkolók okoztak a bukaresti Nemzeti Stadionban.
 
Dárdai Pál együttese legközelebb november 14-én, a Groupama Arénában látja vendégül a finn válogatottat, a Ferencváros stadionjában 2500 fővel kevesebben lehetnek majd a lelátón, ez az MLSZ honlapjának beszámolója szerint két szektort jelent. Ugyanaznap Románia Észak-Írországot fogadja, és az UEFA kifejezetten a Nemzeti Aréna 122-es szektorának lezárását kéri. 
 
Az UEFA fegyelmi bizottságának döntése megfellebbezhető. Az MLSZ elnöksége jövő keddi ülésén határoz arról, hogy fellebbez-e a büntetés ellen. Ahogy a szervezet honlapja fogalmaz, a tömeges rasszizmus (cigányozás) miatt a lehető legalacsonyabb büntetéssel, azaz a szektorbezárással szankcionált az UEFA.
 
Az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény alkalmazása és tiltott feliratok miatt vonták felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be a hazai futballisták. 
 
A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijáték-használat és a magyar futballisták túl sok – hét – sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntették.
Hirdetés