Románia is futballpálya-nagyhatalom lesz

Négyszáz új futballpályát, kötelező futballórákat és autópályát ígér Victor Ponta a 2020-as EB-ig.
Hirdetés

A 2020-as Európa-bajnokság egyik házigazdájaként Románia 400 új futballpályát akar építeni, az iskolában pedig futballórát vezetnek be. Victor Ponta miniszterelnök szerdán találkozott a Román Labdarúgó Szövetség vezetőségével és Bukarest főpolgármesterével, hogy megbeszéljék az előkészületeket és a rendezőként vállalt kötelezettségek teljesítését. A főváros Nemzeti Stadionja egy nyolcaddöntőnek és három csoportmérkőzésnek ad otthont az Európa-bajnokságon.

A kormány tervei szerint a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztériumon keresztül Románia 400 új futballpályát épít, illetve négy bukaresti stadion felújítását tervezik, amelyeket edzőpályának használnak a torna idején.

Emellett a 2015–2016-os tanévtől kezdődően heti egy óra futballoktatást vezetnek be az elemi, a gimnáziumi és a középiskolai oktatásban. Románia azt is vállalta szervezőként, hogy megépíti a Nyugat-Európa fele haladó autópálya-hálózatát. Victor Ponta kijelentette: 2020-ban Magyarország és Bukarest között már autópályán lehet majd közlekedni. A 2020-as Európa-bajnokságot 13 ország egy-egy városában rendezik meg, a házigazdák között van Budapest is.

Hirdetés