A kisebbik rosszat fogja választani az MPP

Az Magyar Polgári Párt (MPP) a jobboldali jelöltet fogja támogatni az államelnök-választás második fordulójában – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Biró Zsolt elnök.
Hirdetés

Az MPP egy jobboldali párt, soha nem támogatott baloldali jelölteket. Ráadásul az erdélyi magyarok többsége is jobboldali, így nem kérdéses, hogy a választás második fordulójában a „kisebbik rosszat” támogatja – érvelt Biró Zsolt. Az első fordulóban részt vevő két magyar jelölttel kapcsolatosan kifejtette: a demokrácia még nincs azon a szinten Romániában, hogy egy magyar jelölt nyerje az államfőválasztáson, így egyik mellett sem foglalnak állást. Az RMDSZ-szel kötött paktum nem terjedt ki arra, hogy az MPP-nek támogatnia kellene Kelemen Hunor elnökjelöltet a választáson – jelentette ki Biró.

Emlékeztetett arra, hogy az MPP elküldte az összes államfőjelöltnek a párt öt pontos alkotmánymódosítási javaslatát, de egyedül Kelemen Hunortól érkezett rá válasz. Ettől függetlenül, nem fognak baloldali jelöltet támogatni a második fordulóban, akkor sem, ha az RMDSZ így fog tenni. 

 

Hirdetés