MPP: nincs miből választani

Mert a román pártok és politikusok semmit se kínálnak a magyaroknak.
Hirdetés

Nem tévedtünk, amikor „hátrébb húzódtunk”: az erdélyi magyarságot nem érdekli a román elnökválasztás – jelentette ki tegnapi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) országos elnöke.

Az MPP első embere szerint a második fordulóban „nehéz helyzetben” lesz a magyarság, hiszen várhatóan „az asszimilációs politikát folytató Ponta és ezen politika végterméke, Johannis” között választhatnak.

„Ennek ismeretében az MPP az első és a második fordulóban egyaránt rábízza a tagságára, hogy elmegy-e vagy sem választani, és hogy melyik „kevésbé rossz” jelöltre szavaz” – hangoztatta Biró Zsolt.

A párt helyzetéről szólva Biró úgy értékelte, hogy 2013-ban „a szakadék szélén megkapaszkodtak”, 2014-ben elindultak a helyes úton, 2015 elejére felkészülnek arra, hogy a 2016-os önkormányzati választásokon „megkerülhetetlen tényezőkké” váljanak.

„Ez ügyben továbbra is szorgalmazzuk a nemzeti oldal összefogását, de nem az Erdélyi Magyar Néppárt által ajánlott módon, hiszen mégsem csóválhatja a farok a kutyát” – utalt a két párt közötti „súlycsoport-különbségre”, amit „nem közvélemény-kutatások, hanem leadott szavazatok szerint kell megállapítani”.

Hirdetés

Biró Zsoltot „nem zavarják” az SZNT elnökének bírálatai az – elvben közös – RMDSZ–MPP autonómiastatútum tekintetében, mert „a legfontosabb az, hogy mindenki területi autonómiáról beszél, és jó, hogy van mit bírálni”.

Kép: www.radiomures.ro
 

Hirdetés