„Megszállták” a városházát a kétnyelvű utcanévtáblákat követelők

Dorin Florea polgármester nem hajlandó fogadni őket, így hát a sajtó kíséretében az iktatóban gyülekeztek.
Hirdetés

Ugyan személyesen szerették volna átadni Dorin Floreának az általuk kezdeményezett ügy petíciójának aláírásait a Kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen civil érdekérvényesítő csoport tagjai, mivel négyszeri próbálkozás után sem sikerült, csütörtökön reggel a marosvásárhelyi városháza iktatójába nyújtották azt be, a polgármesternek címezve.

Kisebb felfordulást is sikerült okozniuk. Elsősorban azért, mert újságírók hadával együtt vonultak be, másodsorban, mert képviselőjük csak magyarul köszönt és beszélt, s így a hat alkalmazott közül öten a sajtósoktól kérdezték, hogy mi történik. Az nem derült, ki, hogy az ablak mögött ülő, hatodik hölgy milyen anyanyelvű volt, mert a köszönésre nem válaszolt, s mikor Barabás Miklós megköszönte az iktatószámot, csupán egy halvány „szívesen”-t rebegett.

Barabás Miklós kifejtette: szerinte a városháza iktatójában szándékosan nincsenek magyar alkalmazottak, vagy, akik vannak, nem szólalnak meg magyarul, holott igen gyakran fordulnak hozzájuk a magyarok is. Amíg az aktivisták és a sajtó bent voltak, senki sem mert betérni az iktatóba, sőt azután is csak óvatosan nyitottak be, nem tudták mire vélni az érdeklődést.

A civil érdekérvényesítő csoport 4500 aláírást gyűjtött össze, ezek másolatát már átadták Peti András alpolgármesternek és Borbély László parlamenti képviselőnek, ugyanakkor nyílt levélhez csatolva eljuttatták az RMDSZ-es önkormányzati képviselőknek is. Négyszer kértek időpontot a polgármester titkárától, de egyszer sem sikerült személyesen találkozniuk a városvezetővel.

Hirdetés

Barabás Miklós elmondta: a marosvásárhelyi kétnyelvű utcanévtáblák ügyében Dorin Florea is érintett, gyakran hangoztatja, hogy a golyóstoll az ő kezében van, ő a legfontosabb szereplő ebben az ügyben, ezért fontos volt, hogy erről a kezdeményezésről tudomást szerezzen.

További érdekességek az alábbi linken.
 

Hirdetés