Az aradi polgármester is hasznát venné az autonómiának

Ismét Bukarestre kente az aradi vár romjait. De a hadsereget tiszteli, sőt megtisztelné egy európai szintű kaszárnyával – máshol.
Hirdetés

Romos várudvaron szórakoztatta ma saját felszerelésével és gyakorlati bemutatóival a román hadsereg az aradiakat a híres várban. Melyben még mindig a 191-es sz. Radu Golescu Gyalogsági Zászlóalj lakik, holott a polgármesternek számos ötlete van a vár civil hasznosítására. 

De egyikbe se foghat bele, mert a polgári felhasználásra először Bukarest kell, hogy rábólintson – panaszkodott diszkréten Gheorghe Falcă a harckocsik között rögtönzött sajtótájékoztatóján. „A bukaresti politikusok ambíciója miatt a hadsereget továbbra sem sikerül kiköltöztetnünk a várból” – mondta a helyszínen.
 
Aradon már ma elkezdték ünnepelni a Román Hadsereg Napját, ezt használta ki a polgármester. Aki azt ígérte, közel 8 millió euróból felújítja a gáji kaszárnyát, hogy európai körülményeket biztosíthasson a hadseregnek, amelyet ő az aradi polgárokkal együtt nagyon is tisztel. Csak kapja már meg végre a várat.

Hirdetés