Gyorsan kiosztottak néhány pofont a PSD-ben

Három politikust minden párttisztségétől megfosztottak a PSD sebtében összehívott vezetőségi ülésén.
Hirdetés

Dan Şova, Marian Vanghelie és Sebastian Ghiţă egyszerű PSD-taggá fokozódott le kedden, miután a párt állandó bizottsága megfosztotta őket tisztségeiktől.

Dan Şova a PSD alelnöke és a párt szóvivője volt. Marian Vanghelie szintén PSD-alelnök, Sebastian Ghiţă parlamenti képviselő pedig

a bizarr nevű „PSD Online” elnöke volt.

Dan Şova ellen a DNA bűnvádi eljárást indított befolyással való visszaélés miatt, a szintén vizsgált Viorel Hrebenciuckal folytatott, a DNA által lehallgatott beszélgetésekből kiderül, hogy a PSD elnöki tisztségét célozta meg.

A notóriusan Ponta-ellenes Marian Vangheliét hétfőn este filmezték le paparazzik az utcán, a felvételen a bukaresti politikus Ghiţă-t és Pontát

gyalázza ordenáré stílusban,

mivel azt hitte hogy ők állították rá a lesifotósokat.

A România TV hírtelevízió tulajdonosaként ismert, Victor Pontához közel álló Sebastian Ghiţă bűne az, hogy hétfőn nyilatkozatot adott ki, amelyben követeli, hogy Dan Şovát és Viorel Hrebenciucot zárják ki a PSD-ből.

Hirdetés

„Azért gyűlünk össze, hogy rendet és fegyelmet teremtsünk a PSDben” – nyilatkozta a sajtónak Victor Ponta a PSD vezetőségi ülése előtt. A másfél órás tanácskozás után leszögezte:

„Akik hibáznak, megfizetnek,

akiknek problémáik vannak, tisztázniuk kell azokat. A dolgok talán ismét visszakerülnek a normális kerékvágásba”. Ponta szerint a három politikus ártott a párt imidzsének, amit súlyosbít az a körülmény, hogy választási kampány van.

Liviu Dragnea, az PSD ügyvezető elnöke ezzel sommázta a történteket: „Egyesek számára nagy szerencse, hogy az ostobaság nem bűncselekmény”.
 

Hirdetés