Óvakodjanak a kalapos gyilkosoktól!

Szatmáron egy hét alatt 42-en „gombáztak be”. Máramarosban ennél is többen: 44 személy került kórházba mérgezés gyanújával.
Hirdetés

A Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán szinte nem telt el úgy nap, hogy ne érkezett volna újabb beteg gombamérgezéses tünetekkel. A 42 személy közül egy 10 és egy 12 éves gyermeket, illetve egy 50 éves asszonyt jelenleg is az egészségügyi intézményben kezelnek. 

Nagybányán összesen 44 személy kapott gombamérgezést, hárman kómába is kerültek. Sorina Pintea kórházigazgató azt nyilatkozta a Vocea Transilvanieinak, hogy legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő, hogy ilyen sokan szorultak kórházi kezelésre az óvatlanul elfogyasztott gombák miatt.
 
Szilágy megyébe kevesebb esetet regisztráltak: a 12 beteg közül hetet kellett beutalni a kórházba.
 
A helyi piacokon a mérgezések ellenére nagyon keresettek a környék erdeiből szedett gombák, kilójáért akár 20 lejt is elkérnek. Szatmár megye illetékes hatóságai hajtóvadászatot indítottak az illegális árusok ellen, az egészségügyi szervek pedig ismételten felhívják a figyelmet, hogy aki gombapaprikást enne, csak ellenőrzött terméket vásároljon. Saját kezűleg szedett gombák esetében fogyasztás előtt nézesse meg szakértővel a gombákat.
 
És ne hallgassanak Cinire, mert a gomba beszél belőle.
 

Hirdetés