Román szövetségi kapitányt akarnak

A hazai futballszövetség nem szeretne külföldi szakvezetőt a román válogatott élére. Eredményest viszont igen. Még keresik Victor Pițurca utódját.
Hirdetés

Nem befolyásolta Victor Pițurca távozását, hogy a román futballválogatott csak 1-1-es döntetlent ért el egy hete a magyarok ellen – jelentette ki Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke, aki elsősorban román szövetségi kapitányt akar kinevezni a labdarúgó válogatott élére.

 
Burleanu a csütörtökön távozó Victor Pițurca volt szövetségi kapitánnyal együtt tartott közös sajtótájékoztatót pénteken. Megerősítették, hogy Pițurca szerződését közös megegyezéssel bontották fel, és a feltételekről már a Magyarország ellen 1-1-re végződött, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt megállapodtak. Pițurca a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együtteséhez írt alá.
 
Az elnök elmondta, tervei szerint a jövő hét végéig bejelenti az új szövetségi kapitány nevét. Jelenleg tárgyalásokat folytatnak, és annyit árult el, hogy elsősorban olyan román edzővel akarnak megállapodni, akinek Romániában és külföldön egyaránt eredményei voltak. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az illető jelenleg Romániában vagy külföldön dolgozik.
 
A román sajtó korábban Cosmin Contra (Getafe), Dan Petrescu (al-Arabi), Cosmin Olăroiu (al-Ahli), Bölöni László (al-Kor), Laurențiu Reghecampf (al-Hilal) nevét emlegette Pițurca lehetséges utódaként, a tippverseny jelenlegi befutója közülük Dan Petrescu. Mivel ő többször panaszkodott katari munkakörülményeire, míg Olăroiu többször is megerősítette az arab sajtóban, hogy az al-Ahlinál marad, nem jön haza a szövetség hívására sem.

Hirdetés