Könnyebben megfosztaná mentelmi joguktól a honatyákat a CSM

Kiszivárgott információk szerint ere a következtetésre jutott csütörtöki ülésén a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács. Pedig milyen jól összezártak mostanáig…
Hirdetés

Újra kellene gondolni és módosítani kellene a honatyák mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó módszertant. Ezt szeretné elérni a Mediafax hírügynökség információi szerint a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM). Mint érveltek, a lényeg, hogy a képviselők és szenátorok ellen indított eljárásokat ne akadályozzák a döntéshozók, akik – mint ismeretes – igen gyakran hajlamosak összezárni, amikor korrupció gyanúja miatt ki kellene adniuk egy-egy bajtársukat.

A tanács csütörtöki ülésén tárgyalt a jelenleg hatályos törvények módosításáról, miután az igazságügyi minisztérium a témában kérte a CSM állásfoglalását. Ezt egyébként a szenátus jogi bizottsága kezdeményezte.

Az igazságszolgáltatási tanács szerint azért van szükség módosításokra, hogy a felfüggesztéshez szükséges procedúrákat gyorsabban le lehessen folytatni, illetve „a honatyák mentelmi joga gyengébb legyen” – mondták el a hírügynökségnek a CSM berkeiből származó források.

A testület továbbítani fogja álláspontját az igazságügyi tárcához.
 

Hirdetés