Budapesti ígéret csángó gyerekek támogatására

Összesen 74 érintett gondjai oldódhatnak meg.
Hirdetés

Moldvai csángó gyermekek oktatási-nevelési támogatásának a folyósítására kapott ígéretet Budapesten Potápi Árpád államtitkártól Pogár László, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) elnöke.

A maszol.ro korábban egy közösségi oldalon közzétett bejegyzés alapján írta meg, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. megbízásából eljáró Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) indoklás nélkül elutasította a Lujzikalagorban és Máriafalván magyarul tanuló moldvai csángó gyermekek oktatási-nevelési támogatást igénylő pályázatait.

A két faluban összesen 74 csángó gyermek kapott elutasító választ pályázatára. Pogár László szerint a gyerekeknek azért nem ítéltek meg támogatást, mert számukra nem az RMPSZ, hanem az MCSMSZ állított ki igazolást arról, hogy magyarul tanulnak.

Az MCSMSZ elnöke – a cikk szerint – kedden találkozott Budapesten Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, aki az ügy megoldását ígérte. „Budapesten a legnagyobb jóindulattal kezelik ezt a kérdést” – idézte a maszol.ro a csángószövetség elnökét.

Kép: www.csango.ro

Hirdetés