Emberekre támadt az anyamedve Háromszéken

Két sérültje van a nagyvad és a helybeliek közötti csúcstalálkozónak. A medve nincs köztük.
Hirdetés

Ismét emberek váltak medvetámadás áldozatává a Székelyföldön: szombaton kora délután egy anyamedve rárontott két férfira Kézdikőváron, akik csodával határos módon élték túl a támadást. Háromszéken rengeteg a medve, kilövésükre nincs lehetőség, és az éhes állatok egyre gyakrabban merészkednek be a településekre.

A beérett kukoricatáblák terített asztalként várják a medvéket és a vaddisznókat, Esztelneken és Kézdiszentkereszten már fényes nappal is találkoztak a helybeliek a Kárpátok királyával, míg Csernátonban a vadászok egy este több mint tíz medvét számoltak meg. Ennek állítólag az az oka, hogy az állatok nem találnak elégséges táplálékot, ugyanis túlszaporodtak.

A legutóbbi szerencsétlenség a volt kővári gépállomástól nem messze, a Középpólyvár nevű részen történt. Opra Lőrinc és Áfra Csaba azért mentek ki a kukoricatáblához, hogy megvizsgálják a villanypásztort, és körülnézzenek a határban, mert a falusfeleik szóltak: a területen valószínűleg vaddisznó garázdálkodik.

Szombaton a kukoricásból azonban nem vaddisznó, hanem egy anyamedve támadt a két férfira. Az 59 éves Opra Lőrincre háromszor rontott rá a bocsait féltő nagyvad, tizenöt helyen sebesítette meg, amiből hetet a sebészek be kellett varrjanak. Súlyos sérülést szenvedett a combján, amin hatalmas harapásnyom van. Társa, a 48 éves Áfra Csaba könnyebben megúszta, neki a karját kapta el, de nem tudta megharapni, viszont addig szorongatta, míg eltörte bal alkarcsontját.

A mentő a két sérültet először a kézdivásárhelyi kórházba szállította, ahol elsősegélyben részesítették őket, majd a megyeszékhelyre vitték további ellátásra Mindkét férfi sérüléseit ellátták, állapotuk nem válságos, de egyelőre még nem hagyhatják el a kórházat. 

Hirdetés