António Lobo Antunes Kolozsváron

A luzitán író (aki mellesleg orvos is) találkozik a kolozsváriakkal. Lehet dedikáltatni. Már akinek van tőle könyve. S ha nincs, hát vegyen. Ha lehet kapni.
Hirdetés

Na kérem. Jelen ajánló szerzője töredelmesen bevallja: félművelt, bunkó, olvasatlan, és ami még ide illik. Ugyanis csak három darab portugál tollforgatóról hallott. Az egyik Camoes úr (azzal a kis csinos hullámmal az o betű fölött), a másik Pessoa úr, a harmadik meg Saramago úr.

De nem baj, hamarosan alkalma lesz sarkig tárni horizontját. A BBTE Magyar Irodalomtudományi Tanszéke vendégül lát így híres, többször is Nobel-díjra jelölt luzitán írót. A neve António Lobo Antunes. (A lobo magyarul farkas, ennyit azért tud a félművelt szerző.)

Tehát: október hatodikán, hétfőn nevezett író átvesz egy díszdoktori címet a BBTE központi (Farkas utca 1.) épületének dísztermében. (A forrásoldalon közzétett szövegből nem derül ki, hánykor, bár az esemény nyitott a nagyközönség számára.)

Aztán október hetedikén, kedden 12.00 órakor találkozik rajongóival és dedikál, a Bölcsészkar dísztermében (Horea út 31.)

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk. Az ajánló szerzője ígéri, addig felkészül az íróból. Angolul és portugálul is.

Hirdetés