Nem látszik a csapat a szurkolóitól

Fekete-fehér a kolozsvári U focicsapat színe, de ha a drukkerei nem hőbörögnének, ő lenne a legszürkébb klub a bajnokságban.
Hirdetés

Egész délután a Főtér sarkán, a Deák Ferenc / Eroilor utca elején hangoskodtak az U drukkerei, amíg el nem indultak este a városi rivális, a Kolozsvári CFR fellegvári stadionjába.

Az U mint Universitate csapatnak nem sok köze van az egyetemhez, a szurkolóinak még kevésbé. A csapat ismét a bajnoki tabella kieső zónájában tanyázik, de neki van a legbalhésabb szurkolótábora Erdélyben, és ez az egyetlen dolog, amiért figyelni szoktak rá.
 
Mondjuk ma elég nehéz lett volna nem figyelni, hogy mi történik, mivel a drukkerek Kolozsvár központjában gyűltek össze, és ezt az összegyűlést legalább három órán át művelték előbb a Deák Ferenc utca teraszain, majd a haranglábnál. Skandáltak, zászlókat lengettek, előbb dobot püföltek, aztán kicsit a csendőröket is, majd jó hangos petárdákat durrogtattak.
 
U-drukkerek
 
A csendőrökkel azért akaszkodtak össze, mert azok lefogták és nem engedték egyik társuknak, hogy füstbombát gyújtson meg. Később egymással is összebalhéztak páran, és az operatőröknek is többször beszóltak, hogy ne videózzák őket. Nem értem, hogy akkor meg miért vonulnak utcára.
 
U-snak lenni egyébként is nagyon fura dolog. Szeretni kell egy harmatgyenge csapatot, amely utoljára 1933-ban volt sikeres, folyton kiabálni meg petárdázni kell az utcán, amiért folyton csendőrkíséretet kapnak, amiért meg kiabálhatják azt, hogy Szabadságot a drukkereknek. Skandálásaik és énekeik negyede arról szól, hogy hajrá U, fele arról, hogy a CFR kapja be, maradék negyede meg arról, hogy a magyarok takarodjanak az országból.
 
Azt hittem, erre csak szegény és anyagi kilátástalanság miatt frusztrált, lakótelepi tinédzsereknek van szüksége. De nem. 
 
U-drukkerek
 
Az csak előítélet, hogy aki ilyen sportautót meg tud engedni magának, az megengedhetne magának egy jobb focicsapatot is.
 
És nem is utálják annyira a csendőröket, hogy azért ne haverkodnának velük.
 
U-drukkerek
 
 
U-drukkerek
 
A Főtér után minden útkereszteződésben megállt a menet kicsit üvöltözni, sőt belefért egy kis nárcisztikus náciskodás is. Csak a Szamosig kísértem őket, onnan a program már a szokásos: fel a CFR stadionjába, beléptetés, skandálás, zakó.
 
Ma az U csak 1-0-ra kapott ki a CFR-től. Se a győzelem lehetősége, se megalázó vereség nem cukkolja az U-s keménymagot, reméljük, mindenki békésen hazaért.
 
 

Hirdetés