Az RMDSZ-nek az ellenzékiségnél jobban megfelel a hatalom

Mert minden érv amellett szól, hogy az RMDSZ maradjon a kormány tagja – mondja Kelemen Hunor.
Hirdetés

Az RMDSZ minden oldalról megvizsgálta a kérdést, és jelenleg több érv szól amellett, hogy kormányon maradjon, minden probléma ellenére, mint hogy ellenzékbe vonuljon – jelentette ki Kelemen Hunor a bukaresti Közigazgatási és Politikatudományi Egyetemen rendezett, Az én Romániám politikai tabuktól mentes erős ország című fórumon.

A PSD ugyan nem támogatja az autonómia-tervezetet, ennek ellenére az RMDSZ kormányon marad, mivel nem kérte sem a szociáldemokraták, sem más alakulat vagy politikus, az Európai Néppártbeli kollégák támogatását ehhez a kezdeményezéshez – folytatta.

Arra a kérdésre, hogy az RMDSZ miért nem kérte az Európai Néppárton belül az autonómiatervezet támogatását, Kelemen kifejtette: „most fontosabb, hogy a román társadalommal, az akadémiai körökkel, szakértőkkel, véleményformálókkal tárgyaljunk erről a kérdésről, mint hogy kampány idején Johannishoz, Udreához vagy Pontához menjek és összezavarjam őket”.

„Nem kértünk támogatást, nincs miért azt mondanom, hogy ha nem támogatjátok ezt a tervezetünket, akkor kilépünk a kormányból” – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

 

Hirdetés