Háromezer motoros emlékezett Kézdiszentléleken

Az augusztus 10-én történt balesetre emlékeztek a „Tiszteletet és igazságot!” jelszó jegyében.
Hirdetés

A szombati eseményt a bukaresti Chopper Academy MC Romania motorosklub rendezte, felhívására az ország minden szegletéből húsz másik egyesület tagjai, de „magányos” motorosok is részt vettek a kézdiszentléleki megemlékezésen – írta a Székelyhon hírportál.

A háromszéki településen augusztus 10-én egy baleset során egy szovátai motoros, Sebestyén Attila életét vesztette, miután megpróbálta kikerülni a község romatelepét átszelő országúton szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt. A szovátai férfi 41 éves sepsiszentgyörgyi utastársa megsérült, de túlélte a szerencsétlenséget. A sérült kislány rokonsága ezután

megvert és megkéselt egy másik motorost,

aki megállt segítséget nyújtani.

A motorosok Kézdivásárhelyen gyülekeztek a Kaufland áruház előtt, onnan konvojban, rendőri felvezetéssel vonultak Kézdiszentlélekre, ahol tömött emberi sorfal várta az érkezőket tapssal fejezve ki szolidaritásukat. A motorosok fegyelmezetten foglalták el a számukra kijelölt helyeket, majd az első kerékhez helyezett bukósisak mellett mindenki egy-egy gyertyát gyújtott Sebestyén Attila emlékére.

„Egyesek szerint baleset történt. Mi azt állítjuk, hogy

gyilkossági ügyben kellene nyomozni.

Lassú az egész igazságszolgáltatási rendszer, amire oda kerülnénk, hogy valakit ténylegesen azonosítani kell, el fog telni három év, és a tanúk nem fognak emlékezni az arcokra” – mondta Kiss Levente, a kézdivásárhelyi Free Frog’s Riders RC motorklub elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A motorosok azt követelik, hogy a hatóságok minden erejükkel igyekezzenek egyrészt a hasonló esetek megelőzésére fektetni a hangsúlyt, másrészt, hogy időhúzás és félremagyarázás helyett minél gyorsabban és objektívebben folytassák le a nyomozást, kézre kerítve a felelősöket.

Hirdetés

A szervezők szerint a nyomozás

„egy rendkívül nevetséges apróság, egy ürügy”

miatt stagnál. Mint kiderült, a nyomozóhatóság „jelenleg nem rendelkezik anyagi forrással arra, hogy a boncolási jegyzőkönyvet kiváltsák a törvényszéki orvostól, ezért a Chopper Academy MC Romania fogja jövő héten kifizetni a szakvélemény kétezer lejes ellenértékét.

A békés, csendes megemlékezést követően a résztvevők a Kászonok irányába indultak, ahol egy ideiglenesen létrehozott körfogalom segítségével mindenki egy felszabadított közlekedési sávon távozhatott.

(fotónk illusztráció) 

Hirdetés