Johannis nem aprózza el

Kétmillióval több aláírást gyűjtöttek neki, mint amennyi szükséges az államfőjelöltséghez. De ma pont Ponta miatt késett.
Hirdetés

Klaus Johannis ma nyújtotta be a Központi Választási Hatósághoz az államfőjelöltséghez szükséges támogatói aláírásokat. Vagyis kicsivel többet: a jelöltséghez 200 ezer szükséges, az ő aktivistái pedig 2,2 milliót gyűjtöttek, írja az adevarul.ro.

Klaus Johannis a PDL és a PNL alkotta választási szövetség, a Keresztény-Liberális Szövetség jelöltje az államelnöki tisztségre a novemberi elnökválasztáson.

Johannis eredetileg fél kettőkor szeretett volna megérkezni a választási hatósághoz, de egy órát késett, mert Bukarest utcáin most azok a buszok lassítják a forgalmat, amelyek Victor Ponta, a PSD jelöltjének jelölési show-jára hoztak több tízezer embert a Nemzeti Arénába.
 
Victor Pontának 2,5 millió állampolgár írt alá, és Monica Macovei is bejelentette már, hogy összegyűjtötte a szükséges 200 ezer aláírást. Kelemen Hunor jelöltségét 270 ezer választó támogatta, arról még nincs hír, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt aktivistáinak sikerült-e összegyűjteniük Szilágyi Zsolt jelöltségéhez szükséges számú támogatói aláírást.

Hirdetés