Autonómiázással szerzi az RMDSZ a szavazatokat

Mondta Emil Boc polgármester. Aki azt is elárulta, ő miért nem indul az idei államfőválasztáson.
Hirdetés

A Székelyföld területi autonómiáját célzó törvénytervezet pusztán az RMDSZ szavazatszerző eszköze – jelentette ki Emil Boc volt kormányfő, Kolozsvár jelenlegi polgármestere a sajtóban.

„Azt hitték, hogy ha a tervezetet a skót népszavazás napján mutatják be, és Skócia megszavazza [a függetlenséget – szerk.megj.], az nekik is jól jön. Pech! Skócia nemmel szavazott, Európa megkönnyebbülten felsóhajtott, legalábbis pillanatnyilag. Ha elszakadós intézkedésekbe fogsz az Európai Unióban, Pandora szelencéjét nyitod meg, ami nagyon kockázatos. Jó, hogy megoldódott” – mondta Boc a B1 televízióban.
 
Ez az RMDSZ kampánytémája, de repülőből is látszik, hogy a tervezet alkotmányellenes, semmi esélye életbe lépni a jelenlegi alkotmánnyal – nyilatkozta még a polgármester, aki szerint az autonómiatervezet a magyar politikusok szavazatszerző „terméke”.
 
Boc ismét megerősítette, hogy nem hagyja ott a polgármesteri széket (mint 2008-ban, újraválasztása után pár hónappal a kormányfői tisztségért), és elmondta, azért sem indult ezen az államfőválasztáson, mert nem akarta felkavarni a vizet a jobboldalon, ahol szerinte nagyon sok jelölt felelős a jobboldal szétszakításáért. Ő személy szerint a PDL és a PNL fúziójában sem hisz.

Hirdetés