Kelet-európaiak elleni hangulatkeltés és egyebek Dániában

Vagy fordítva sült el a fegyver? Tény, hogy van egy kelet-európaiak ellen indított portál, van egy rasszizmus elleni, aztán kiderül, ki mit gondol rólunk.
Hirdetés

Olyan weboldalt indított a bevándorlásellenes Dán Néppárt egyik helyi politikusa, amelyen a lakosság megoszthatja a nyilvánossággal a kelet-európai bevándorlókkal kapcsolatos konkrét panaszait – adta hírül hétfőn az AFP francia hírügynökség. Peter Kofod Poulsent sokan rasszizmussal vádolták, miután elindította a szóban forgó oldalt, amelynek címe magyarul azt jelenti, hogy „jelents egy kelet-európait”.

A 23 éves férfi többek között azok jelentkezését várja, akiknek otthonába kelet-európai bevándorlók törtek be, akik egy alulfizetett kelet-európai miatt vesztették el állásukat, vagy akiket más egyéb módokon károsítottak meg a kontinens keleti részéből érkezők.

Egy liberális képviselő válaszként „jelents egy rasszistát” címmel indított honlapot, egy szakértő pedig közölte, hogy sokan arra használják Poulsen oldalát, hogy „különlegesen barátságos kelet-európaiakról” osszanak meg történeteket.

 

 

Hirdetés