Kihívta Szilágyi Kelement a hóra

Hadd lássuk, ki a legrátermettebb autonómiaharcos! Szilágyi Zsolt paktum-gyanúsítással dobta oda a kesztyűt.
Hirdetés

Nyilvános vitára hívta ki Kelemen Hunort, az RMDSZ államfőjelöltjét Szilágyi Zsolt, az EMNP államelnökjelöltje – közölte az EMNP sajtóirodája.

Szilágyi Zsolt egy hétfői nagyváradi sajtótájékoztatón elmondta, a vitán azt kellene tisztázni, hogy kötött-e újabb titkos egyezséget „az erdélyi magyarok kárára” a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ. Szilágyi Zsolt szerint „egyértelmű jelei vannak a paktum meglétének”. Példaként említette, hogy Kelemen Hunor a PSD államfőjelöltjének, Victor Pontának „kampányolt” Székelyföldön.
 
A két politikus múlt héten iskolabuszokat adott át a székelyföldi Csíkkozmáson.
 
Az EMNP székelyföldi vezetői egy hétfői csíkszeredai sajtótájékoztatón kampányfogásnak minősítették az RMDSZ által készített székelyföldi autonómiatervezetet, melynek egy munkaváltozata került múlt héten nyilvánosságra. 
 
Az EMNP politikusai közölték, a párt a hét végén összesíti a Szilágyi Zsolt indulását támogató aláírásokat. 200 ezer támogató aláírást kell szeptember 23-ig összegyűjteni ahhoz, hogy egy jelölt elindulhasson a novemberi elnökválasztáson. Az erdélyi magyar pártok közül az RMDSZ Kelemen Hunor elnök számára, az EMNP Szilágyi Zsolt alelnök számára gyűjti az aláírásokat. 
 
Mindkét párt úgy látja, a választási kampány alkalmat teremthet arra, hogy megismertessék programjukat, és társadalmi vitát indítsanak a magyarság számára fontos témákról. A Magyar Polgári Párt (MPP) viszont úgy vélte, a magyar jelölteknek nincs esélyük nyerni, ezért tét nélküli az őszi elnökválasztás.
 

Fotó: Szabó Tünde

Hirdetés