Dragnea mindent és mindenkit hajlandó átvágni. A székely zászlós szalagon kívül

Mert hát az ő szívéhez csak a román trikolór áll közel. Azt nyesi-vágja lankadatlan.
Hirdetés

Liviu Dragnea közigazgatásért felelős miniszterelnök-helyettes, az ország legnagyobb átvágóművésze (gondoljunk csak a Traian Băsescu államfő leváltásáról szóló két évvel ezelőtti, általa megszervezett népszavazásra, amelyen az ügyészség szerint számos dél-romániai megyében halottak is szavaztak) mégsem hajlandó mindent átvágni.

Csütörtökön például, amikor Kelemen Hunor Victor Ponta miniszterelnökkel együtt elvitte őt Hargita megyébe a magyarok szavazataiért kampányolni a közelgő államfőválasztások előtti hajrában, nem volt hajlandó elvágni a Borszéket Vatra Dornei-jel összekötő út felavatásakor a székely zászló színeit idéző szalagot. Helyette csak a román trikolóros szalagot metszette el.

Ezt ő maga mondta el, hozzátéve: csak a román trikolórt vágta el, elvégre egy Románia területén eszközölt beruházást jött felavatni.

„Az egyetlen szalag, amit elismertem, és elismerek, az Románia trikolórja. Románia kormányának tagja vagyok, azért jöttem, hogy egy Románia területén megvalósult beruházást avassak fel, és azt a szalagot vágtam át, amelyet az országban mindenhol átvágnak, Teleormanban is ugyanazt a szalagot vágjuk át, Kolozs megyében is, mindenhol, szívesen vágtam át, és a keblemen hordozom” – nyilatkozta Dragnea, a kelleténél talán több melodrámát csempészve egy egyszerű útfelújításba.

A székely szalag elhelyezése Borboly Csaba, a Hargita megyei közgyűlés elnöke ötlete volt, de nem haragszik Dragneára, amiért nem volt hajlandó átvágni. Inkább Victor Ponta miniszterelnököt fényezte egy kicsit, mondván: ha ő vett volna részt az avatón, biztos átvágta volna a székely szalagot.

Hirdetés

Sőt talán még puszit is adott volna mindenkinek – jegyezzük meg mi.

Borboly minden esetre leszögezte: az a normális, hogy mindenki szabadon használhassa a jelképeit, ezért a jövőben minden avatásnál legalább két szalag lesz.

És akkor most ki is vágott át kit?

Hirdetés