Egyhamar nem lesz bevásárlóközpont a Székelyföldön

A csíkszeredai lett volna az első, azonban az ingatlanfejlesztő akár fél áron is, de megszabadulna ég az általa megvásárolt telektől is.
Hirdetés

Sürgősen eladja a birtokában lévő telkek egy részét a Plaza Centers ingatlanfejlesztő vállalat, köztük azt a területet is, amelyen a félkész állapotban lévő csíkszeredai Csíki Plaza épült – írja az Economica.net. A tíz országban több mint 300 bevásárlóközpontot létrehozó és működtető, izraeli érdekeltségű cég korábban hatalmas beruházásokba kezdett Romániában is, ám a gazdasági válságot követően nehéz anyagi helyzetbe került: egy év alatt, tavaly júniustól idén júniusig közel 100 millió eurós veszteséget könyvelt el. A vállalatot júliusban átszervezték, most pedig szabadulna a Hunyad, Konstanca és a Hargita megyei telkeitől, amelyeket korábban plazaépítés céljából vásárolt fel.

Mint ismeretes, a Plaza Centers 2008-ban 35 ezer négyzetméternyi telket vásárolt Csíkszeredában a volt traktorgyár Hunyadi János utcai telepén Csíkszeredában és 16 millió eurós befektetést ígért a városnak. Ha felépül, a Csíki Plaza lett volna Székelyföld első plázája. Ám 2012 végére a terv dugába dőlt: a bevásárlóközpont csak félig készült el, amikor a beruházó úgy döntött, eladja az ingatlant. Ám a félkész épületre azóta sem sikerült vevőt találni, így a cég most már a telektől is szabadulna.

Romániában egyébként hat városban, Marosvásárhelyen, Temesváron, Jászvásáron, Slatinán, Vajdahunyadon és Bukarestben tervezett plázát nyitni a Plaza Centers.

Hirdetés