Nagy fordulatszámon pörög Vásárhely, s nem szédül bele

A nyáron megtapasztalhattuk, hogy minden város másképp pörög. Marosvásárhely így.
Hirdetés

Fesztiválokban, városnapokban, ünnepekben nem volt hiány az elmúlt három hónapban, s bár a nyár utolsó napjaira esik – amikor is a köz figyelmét jobban leköti a nyaralás fáradalmainak kipihenése, az iskolakezdés, az őszi befőtt és a zakuszka elrakása – az idény legmenőbb fesztiváljainak sorából nem hagyható ki a szerdán elkezdődött Vásárhelyi Forgatag sem. 

 

 

A Forgatag nem szédít, hanem épít – állítják a szervezők az idei mottóval. A megnyitó legfontosabb üzenete az volt, hogy megérte összefogni. Még ha fogcsikorgatva is – jut eszünkbe elnézve a megnyitón készült fotót, melyen Soós Zoltán és Portik Vilmos főszervezők fognak kezet.

 

 

Már első nap számos programmal várták az érdeklődőket. Nő. Anya. Művész címmel szervezett kerekasztal-beszélgetésen hét művész osztotta meg anyasággal kapcsolatos élményeit, és vallott arról, hogy milyen változást hozott művészi aktivitásába, karrierjébe az anyává válás. 

 

 

Marosvásárhely közönségét is elkápráztatta egyedi hangjával Harcsa Veronika a Gyémánt Bálinttal közös dzsesszkoncerten.

 

 

A városnéző séták Marosvásárhelyen is népszerűek. Győrfi Zalán vezetésével a város barokk örökségét tekinthetik meg az érdeklődők az öt nap során, míg Novák Csaba Zoltánnal arra keresik a választ, hogy a szocreál milyen nyomot hagyott Marosvásárhely városképén.

Hirdetés

 

 

A Forgatag fő helyszínén, a Maros parton a gyerekek falra másznak…

 

 

…míg a felnőttek vásárolnak.

 

 

Az egészségügyi sarokban pedig mindenféle érdekes állapotfelmérő vizsgálatokat végeznek az érdeklődőn. Ezt szívesen kipróbálnánk mi is a fesztivál utolsó napján. 

Fotók: Boda L. Gergely, Szigeti Szenner Szilárd

 

Hirdetés