Megállj, megállj, kutya Rosszija!

Mert Traian Băsescu fegyvert szállítana Ukrajnának.
Hirdetés

A román államelnök kijelentette, hogy az ukrán hadsereg katonai felszerelésekkel való támogatását és az Oroszország elleni gazdasági szankciók kiterjesztését fogja szorgalmazni az Európai Unió állam- és kormányfőinek hétvégi csúcstalálkozóján.

 
Băsescu mindezt a román diplomaták éves találkozóján mondta, mivel úgy látja, ha az Európai Unió, valamint a NATO nem látja el az ukrán hadsereget a szükséges fegyverekkel, hiú remény marad a kijevi hatalomnak az a szándéka, hogy újból ellenőrzése alá vonja az ország keleti részét. Az elnök szerint a harcok folytatása az ukrán hadsereg „lemészárlását” eredményezheti.
 
Szavaiba némi kritika is vegyült: úgy látja, a demokratikus országoknak túl kell lépniük a jóindulatú nyilatkozatokon, cselekedniük kell, vagyis fel kell fegyverezniük az ukrán hadsereget. 
 
(Amit Băsescu a nagypolitika nyelvén mondott el, a Times New Roman álhírportál a humor eszközeivel: cikkük szerint a NATO brutális lépéssel vág vissza az oroszoknak, létrehozza a Kiállunk Ukrajna mellett! Facebook-csoportot.)
 
A román elnök nem állna meg félúton: a hétvégi EU-csúcson az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók kiterjesztését szorgalmazza majd az energetika és a hadászat területén. A szankciók kiterjesztését azzal indokolta, hogy Oroszország is fokozta a kelet-ukrajnai orosz szeparatisták felfegyverzését.
 

Hirdetés