És tényleg elindult a leszámolás a famaffiával?

A múlt heti átfogó akció során a hatóságok 600 ezer lej körüli értékben róttak ki bírságot. További siker koronázza tevékenységüket!
Hirdetés

Közel 600 ezer lejnyi bírságot róttak ki a hatóságok faipari vállalkozókra, akiktől emellett több száz köbméter fát és mintegy 250 ezer lej készpénzt is elkoboztak, két cég tevékenységét pedig felfüggesztették a múlt héten folytatott országos szintű razzia során.

A rendőrség, a csendőrség, az erdészeti és vadászati felügyelőség, valamint a környezetvédelmi igazgatóság által lebonyolított akció tizenegy megyében – köztük Kovászna és Hargita megyében – zajlott, a razzia célja pedig a törvénytelen fakivágás, illetve az adócsalás visszaszorítása volt.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta: Háromszéken húsz fűrészüzemet és fakitermeléssel, -feldolgozással, valamint értékesítéssel foglalkozó vállalkozást ellenőriztek. A hatóságok összesen 102 ezer lejre bírságolták a cégeket, közel 500 köbméter fát és 83 köbméter fűrészárut koboztak el. Az akcióban részt vevő szakemberek egyébként a fakitermelési engedélyeket vizsgálták, illetve ellenőrizték, hogy a nyilvántartásban szereplő adatok megegyeznek-e a valós termelési mutatókkal.

Hirdetés