Készen van az autonómiatervezet, de még nem nyilvános

Aki már alig bír magával, annyira türelmetlenül szeretné már látni az RMDSZ tervezetét, annak nincs jó hírünk. Készen van ugyan, de még mindig egyeztetnek róla.
Hirdetés

Tádáááámmm: végre elkészült az RMDSZ régóta lebegtetett autonómiatörvény-tervezete. Azért továbbra sem sietik el a nyilvánosságra hozatalát: még egyeztetnek róla egy jót a szervezeten belül. Az elnökválasztási kampány kezdete meg cask közeledik, közeledik.

Az autonómiatervezet elkészült, most egy széles körű és alapos közvita következik – jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kedden a szenátusban, úgy értékelve, új alkotmányra van szükség ahhoz, hogy esély legyen egy ilyen tervezet elfogadására.
 „Bejelenthetem, hogy az autonómiatervezet elkészült. Még folynak azonban az alakulaton belül a megbeszélések, és mihelyt ezeket befejezzük, be is mutatjuk a tervezetet” – mondta Kele­men Hunor, hangsúlyozva: az RMDSZ projektjéről van szó, a koalíciónak vagy a kormánynak nincs köze hozzá. Rámutatott: „ahogy az alkotmánybíróság elolvasta az alkotmánymódosító tervezetet, Romániának nem most, 2015-ben vagy 2016-ban lenne szüksége egy új alkotmányra, hanem ennek középtávú projektnek kell lennie.

Hirdetés