Jubilál a vásárhelyi állatkert – Ingyenes a belépés

Ha még nem tudja, hova menne a hétvégén, vagy a Kolozsvári Magyar Napokon nem talált magának semmilyen érdekes programpontot, akkor irány Marosvásárhely. Félszáz éves lesz ugyanis szombaton az állatkert, ennek alkalmából pedig ingyenesen látogatható.
Hirdetés

Félszáz évet tölt szombaton a marosvásárhelyi állatkert. Az évforduló napján ingyenesen kereshetjük fel az itt lakó állatokat.

Ötven évvel ezelőtt, amikor még Rend Laci bácsi igazgatta a marosvásárhelyi kisdednek számító állatkertet, az első látogatási napon, 1964. augusztus 23-án három farkast, két-két medvét és vaddisznót, valamint egy őzikét lehetett megnézni. Ebben már ki is merült az állati felhozatal – idézi fel a Székelyhon.ro.

 Ma már hatszáz állat van a kifutókban, a fedett ketrecekben, akváriumokban – és akkor még csak a nagyobb testű állatokat számoljuk. Közülük az egyik legkedveltebb Tánya, az elefánt.

2013-ban a marosvásárhelyi állatkertet több mint 200 ezren látogatták meg. Statisztika nem készült arról – vagy ha igen, az nem elérhető –, hogy az ötven év alatt hányan fordultak meg ebben a kertben.

Hirdetés