Extrém bringapálya a Hargitán

Úgy fejlődik a szabadidős infrastruktúra a Madarasi Hargitán, hogy nem bírjuk követni. Végre a bringások is dagonyázhatnak.
Hirdetés

Két hete fejezték be a Madarasi Hargitára vezető aszfaltutat, a hétvégén mégis sokan a vízfolyásos, rönkökkel teli utat keresték fel. Most készült el a 2,2 kilométer hosszú extrém downhill és enduró pálya természetes elemekkel és mesterséges ugratókkal, kanyarokkal, és több mint 50 bringás ki is próbálta – számol be az eseményről a székelyudvarhelyi uh.ro portál.

A pályát önkéntesek és hivatásos extrém bicikliversenyzők közösen építették ki. Az ereszkedő szintkülönbsége 300 m: 1650 méterről indul, és 1350 méteren van az érkező. A kerékpárokat ereszkedés után egy erre a célra átalakított utánfutón szállítják vissza az ereszkedő tetejére.
 
A pálya használata ingyenes, de a bringa szállításáért fizetni kell. A csomag tartalmazza a kerékpár tárolását és tisztítását, és akár szállást is igénybe lehet venni. 
 
„A pálya Marcu Danika és Kinda Géza tapasztalatai és tanácsai segítségével készült el, a hely természeti adottságait figyelembe véve. Nehézsége közepesnek számít, viszont mind a profi bringásoknak, mind a kezdőknek élvezetes lehet, megfelel downhill és enduró kerékpározásnak” – áll a Madarasi Hargita Síközpont Facebook-oldalán. 
 
A kezdők számára alternatív útvonalakat hoztak létre, amelyeket használva a nehezebb elemek kikerülhetőek. A pályát mindenki tudásának megfelelően, saját felelősségére használhatja, a sisak viselete kötelező.

Hirdetés