Kalandpark nyílik Kolozsvár mellett

Augusztus 15-én nyílik Kolozsvár mellett az Adrenalin Park, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínál szórakozási lehetőségeket.
Hirdetés

Kolozsvártól 15 percnyi autózásra, a Tordatúr községi Mikes házak mellett, a Bükki erdőben nyílik meg augusztus 15-én az Adrenalin Park, amely 12, különböző nehézségű akadálypályával várja a gyerekeket és felnőtteket.

Az aktív kikapcsolódás ösztönzésére a 2 gyakorló pálya mellett

3 gyerek pálya, 5 felnőtt pálya

és 2 tiroli lecsúszó pálya épült. A magaslati kötélpálya-rendszer a fa meghatározott magassági szintjein kialakított, összetett ügyességi-, sport- és technikai feladatok, akadályok rendszere, melyhez elengedhetetlenül szükséges a kiépített és folyamatos leesés elleni biztosítási rendszer. A kalandparki akadály-elemek és feladatok úgy vannak kiépítve, hogy azok egyre összetettebbé és nehezebbé válnak, ez által fejlesztve a mozgáskoordinációt. Az akadálypályák használatához

nem szükséges előzetes tapasztalat,

a helyszínen minden vendég kiképzésben részesül.

A gyerek kötélpályák esetében a játékok felmérésénél az alapelv az, hogy a szülő biztonsággal végig kísérhesse gyerekét a számára kijelölt útvonalon. A gyerek pályák különböző nehézségű szakaszokat foglalnak magukban, melyek kisebbek és nagyobbak számára egyaránt kihívást jelentenek, de ugyanakkor élvezettel leküzdhetők. A biztonságtechnikai felszerelések méretezése miatt a játékok 3 éves kortól, maximum 140 cm magasságig használhatóak. A gyerekek feladatokat kb. 1 méter magasságban, folyamatos leesés elleni védelem mellett, speciálisan ehhez a tevékenységhez kifejlesztett, védőeszközök viselésével oldják meg.

A vendégek biztonságát

Hirdetés

speciális hegymászó felszerelések védik, melyek az UIAA (Nemzetközi Hegymászó Szövetség) által ellátott minősítéssel rendelkeznek. A felszerelések a világszinten elismert PETZL alpin-technikai gyártótól származnak.

A projekt a Nemzeti Vidékfejlesztési Program részeként Európai Uniós támogatásban is részesült: a befektetés teljes értéke 481.592 euró, melyből 197.711 euró állami finanszírozás. A tervezést és a kivitelezést kalandparkokra szakosodott cégek végezték.

További részletek az Andrenalin Park honlapján és Facebook-oldalán.

Hirdetés