Kipingálják Kolozsvárt

Három napig színezik fűvel, fával, ecsettel, zenével és óriáspiknikkel. Eddig kétszer esővel is.
Hirdetés

Kolozsvár ismét ünnepli magát, most azt, hogy mennyire színes. Másodjára szervezik meg a nyári holtszezonban ezt a Colours of Cluj nevű, kedves kis fesztiválocskát, ami nem szól semmi grandiózusról, csak arról, hogy Kolozsváron azért is jó élni, mert olyan sokfélék a kolozsváriak.

Hipszterfesztivál, mondhatnám, ha nem lenne bizonyos mértékben megszokott az, amit most a hipszterek csak tudatosítanak: színes bringán tekerni, kiülni a Főtérre, mint egy nappaliba, jó zenét hallgatni, táncolni rá a téren, vásározni és piknikezni a Fellegváron.
 
Mától vasárnap estig mindezeket el lehet művelni, legfeljebb nem ott, ahol szoktuk, a szobánkban, kocsmákban vagy a Bükkben.
 
Colours of Cluj
 
Ernyőre ma valóban szükség volt, pénteken kétszer is elázott a fesztivál. A kora délutáni zuhé az első készülődést, a kora esti eső a megnyitót megelőző, főtéri tangózást áztatta el rendesen.
 
Colours of Cluj
 
A kettő között megnyílt a város legnagyobb nappali szobája sok zölddel és színes fejű emberekkel.
 
Colours of Cluj
 
 
Colours of Cluj
 
Az Eroilor / Deák Ferenc utcán írni / rajzolni lehet olyan vastag ecsettel, amilyennel csak akarunk.
 
Colours of Cluj
 
Ez a cucc még nincs kész, és ma már nem is lesz, mert megint elázott. Ha kiderül, milyen lesz és mekkora, megmutatjuk.
 
Addig is ismeretlen nevű zenekarokra lehet bulizni a Főtéren: ma a fél kilences megnyitó után a We Singing Colors és a Fanfara Transilvania játszik, míg a TIFF-házban kocsmaszínházat játszanak három kis darabbal.
 
Colours of Cluj
 
És ha felgurulunk a Fellegvárba, akkor ott vintage vásárba és élő gasztroshow-ba ütközünk, és vélhetőleg sok gyerekbe, akik egyik foglalkozásról rohannak a másikra. Remélhetőleg az állatok is jól bírják majd az állatsimogatót.
 
A felnőtteket sporthelyszínek és fitnesztrénerek foglalkoztatják szombaton, de kipróbálhatjuk 18 és 20 óra között, milyen zenekart vezényelni, utána pedig fehér éjszakát ígérnek a szervezők: kilenctől kamarazene, tíztől flamenco, tizenegytől film a két évvel ezelőtti bukaresti tüntetésekről.
 
Vasárnap mindezt egésznapos pikniken tudjuk kipihenni helyi termelők natúr sajtjaival, felvágottjaival, kenyereivel, mézeivel, boraival a slow food jegyében.
 
Nekünk tényleg csak egy pokrócot kell vinnünk.

 

Hirdetés