Két dudás egy csárdában ne dudáljon

Áll a bál – avagy a pálinkafesztivál – Szatmárnémetiben. Dorel Coica polgármester kipenderítette a város területéről az Adrian Ștef megyei tanácselnök által szeptember közepére tervezett rendezvényt.
Hirdetés

Nem először ugrik egymásnak Szatmárnémeti és a megye elöljárója, tavaly a Szatmári Megyenapok megszervezése előtt volt torzsalkodás kettőjük között. Idén a szeptember 13–14-re tervezett Pálinkafesztivál és a Termés Napja időpontja miatt akadt össze a bajszuk. A polgármester ugyanis nehezményezte, hogy Ștef nem egyeztetett vele a rendezvényről.

A szatmári Friss Újság cikke szerint Coica közleményt bocsátott ki, amelyben azt javasolta, hogy a pálinkafesztivált olyan Szatmár megyei településen szervezze meg Ștef , ahol hagyománya van a pálinkafőzésnek. A Termés napjának meg jobb helye lenne Majtényban, Kaplonyban vagy Piskolton.
 
„Arra kérjük a megyei tanács elnökét, hogy csak a saját felügyelete alá tartozó területen szervezzen bármilyen akciót is, ha pedig Szatmárnémetiben tervez valamit, ahhoz kérje a polgármester és a városi tanács engedélyét” — fogalmaz Coica.
 
Nem kell aggódni, nem marad fesztivál nélkül a város, ugyanis a polgármesternek szeptemberre és októberre is nagyszabású tervei vannak.
 
Fotó: adrianstef.ro 

Hirdetés