Fejszével gyilkoltak Gyergyóditróban

Nagyon zavaros gyilkossági ügy van kibontakozóban Ditróban. Valaki fejszével gyilkolt, de a rendőrség nem vette őrizetbe. A vizsgált személy nem ugyanaz, akiről a helybéliek tudnak.
Hirdetés

Brutális gyilkosság híre rázta meg pénteken a ditrói közösséget. Egy helybéli férfi, B. J. csütörtökön este életét vesztette, testvérét pedig súlyos sérülésekkel szállították a gyergyószentmiklósi kórházba.

A ditróiak azt beszélik, az áldozatot egy fatolvaj ütötte le fejszével. Az eset a szóbeszéd szerint úgy történt, hogy B. J. meghallotta, lopják a fát az erdejéből, s testvérével együtt a helyszínre ment kivizsgálni, mi történik ott. Tetten érte a fatolvajokat, majd értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök jegyzőkönyvbe vették a bűncselekmény tényét, az elkövetőket azonban elengedték. Az illetők – szintén ditróiak – ezt követően a falu végén megvárták B. J.-t, és keresztbe álltak szekérrel az úton. Amikor B. J. kiszállt az autójából,

fejszével támadtak rá,

a fejszecsapások miatt B. J. a helyszínen elhunyt. Rátámadtak testvérére is, aki súlyos sérülésekkel került kórházba.

A hatóságok nagyon kevés információt adnak, a ditróiak ellentétben felháborodottan látják: a csütörtök este történt gyilkosság elkövetésével gyanúsított személy és társa szabadlábon van, otthon tartózkodnak.

A Hargita Megyei Ügyészség szóvivője megerősítette a Székelyhon értesüléseit, miszerint egy ditrói férfi halálos sérüléseket okozott a szintén ditrói, 63 éves B. J.-nek.

Az elkövető ellen nem rendeltek el előzetes letartóztatást,

Hirdetés

mivel az esetnek nincs olyan tanúja, aki ne lenne érintett az ügyben, a vallomások pedig ellentmondásosak. Az ügyészség szerint feltételezhető, hogy a B. J. halálát okozó férfi önvédelemből cselekedett. Az ügyben folyamatban van a vizsgálat.

Az ügyészség szóvivője, Cristian Gheorghe elmondása szerint két férfi érintett az ügyben, egyikük nevének kezdőbetűjét ismertette, ez C. S. A ditróiak viszont egy B. T. kezdőbetűs személyről beszélnek.

Hirdetés