Ritkán irigyeljük a csíkszeredaiakat

De ma elkívántuk tőlük azt a jó friss, kora reggeli levegőt. Tíz fokkal volt náluk hűvösebb, mint Kolozsváron. Rekkenéssel és áradással indul a hét.
Hirdetés

Ma reggel 9-kor Csíkszeredában 13, Kolozsváron 24 Celsius fokot mértek a hőmérők. Rossz hírünk van a csíkiaknak: ez a tíz fokos különbség nagyon gyorsan elolvad a nap folyamán.

Kolozsváron és Erdély középső részén akár 33 fokra is lehet számítani a délutáni órákban. Erdély közepén és a Partiumban megnövekedhet a felhőzet, és a csapadék akár jégeső formájában is lezúdulhat erős széllökések kíséretében.
 
Éjszaka 12-24 fokig hűl majd a levegő.
 
Kedden ugyanúgy kánikula (35 fok), délután pedig nyugaton vihar, zápor és zivatar várható, az eső mennyisége helyenként átlépi a 25-30 litert négyzetméterenként.
 
Az országos vízügyi intézet hétfő délutánig narancsszínű árvízriasztást tart érvényben Temes és Krassó-Szörény megyében, a Berzova és a Moravica folyók vízgyűjtő medencéiben.
 
Az atmoszférikus feszültségekre készüljünk fel a Heat (Kánikula, de a magyar mozizók Szemtől szembenként ismerik) filmzenéjével.
 
 
 

Címlapkép: lugojeanul.ro

Hirdetés