Nem indul jól ez a hétvége a nagyvilágban

Kínában felrobbant egy fémgyár, Németországban személyvonat ütközött tehervonattal.
Hirdetés

Robbanás történt egy gyárban Kína keleti részén szombaton, legalább hatvanöten meghaltak, több mint százhúszan megsérültek – közölte a helyi média. A robbanás egy fémgyárat rázott meg a Csiangszu tartománybeli Kunsang városban, Pekingtől mintegy ezer kilométerre délkeletre, helyi idő reggel fél nyolc körül. 

Szemtanúk az interneten azt írták, hogy a robbanás helyszínén 

káosz uralkodik, a hely felismerhetetlenné vált.

A baleset a tajvani bejegyzésű Zhongrong Metal Products nevű vállalat gyárában történt, ahol futóműalkatrészeket készítenek, elsősorban amerikai autógyártók, köztük a General Motors számára. A gyárban négyszázötvenen dolgoznak, közülük több mint kétszázan voltak munkában a robbanáskor.
 
Az első jelentések szerint a balesetet hanyagság okozhatta, vélhetően a gyárban terjengő alumíniumpor robbant be. A Hszinhua kínai állami hírügynökség azt közölte, hogy a déli órákra a tüzet megfékezték.

Nem indult jól a hétvége 

a világ másik felén sem: péntek este személyvonatba hajtott egy tehervonat a németországi Mannheim főpályaudvarának területén. A balesetben egy ember súlyos, tizenegy könnyebb sérüléseket szenvedett.
 
Az ütközés miatt a 110 utast szállító személyvonat kilenc kocsijából öt kisiklott, az első kettő felborult – közölte internetes oldalán a Focus című német magazin. A pályaudvart lezárták.
 
A mannheimi tűzoltóság szóvivője szerint a baleset azért volt viszonylag szerencsés kimenetelű, mert a vonatok már rendkívül alacsony sebességgel haladtak a pályaudvaron. A Focus úgy tudja, a felborult kocsikat nem sokkal a baleset előtt kiürítették, mert nem működött a légkondicionáló berendezés. 
 
Az Eurocity személyvonata Ausztriából – Grazból – a németországi Saarbrückenbe, míg a tehervonat Duisburgból Sopronba tartott. 

Hirdetés