Hazaárulás? Szeparatizmus? Móc nagykövetség nyílik!

Miután három éve világra szóló hisztéria lett abból, hogy a Székelyföld irodát nyitott Brüsszelben, egy PSD-s honatya most Erdély képviseleti irodáját, ezen belül pedig a „Mócvidék nagykövetségét” készül megnyitni ugyanott.
Hirdetés

Erdély képviseleti irodáját, ezen belül pedig a „Mócvidék nagykövetségét” készül megnyitni Brüsszelben a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik európai parlamenti képviselője. Az alakulat Fehér megyei szervezete alelnöki tisztségét is betöltő Victor Negrescu gyulafehérvári sajtótájékoztatóján azzal indokolta tervét, hogy brüsszeli kirendeltség híján a román hatóságok nem tudják népszerűsíteni az ország régióit, ugyanakkor nem képesek közvetlenül uniós forrásokat sem lehívni.

Az eurohonatya a német tartományokat, a lengyelországi vajdaságokat és a spanyolországi régiókat hozta fel példaként, amelyek egytől egyig működtetnek irodát az EU fővárosában. Hozzátette, ötletét a PSD többi EP-képviselője is felkarolta, ennek megfelelően már ősszel megnyitná kapuit az erdélyi kirendeltség és a móc nagykövetség, amelynek működését egyelőre saját költségvetéséből finanszírozná.

Az iroda munkatársai Erdély, ezen belül az öt megyében – Bihar, Arad, Hunyad, Fehér és Kolozs – elterülő Mócvidék turisztikai potenciálját, befektetési lehetőségeit népszerűsítenék, hangsúlyt fektetve a régióban kidolgozott fejlesztési projektek uniós finanszírozásának lehívására.

A kezdeményezés azért meglepő – hívja fel a figyelmet a Krónika – egy román politikus részéről, mivel Bukarest három évvel ezelőtt hisztérikusan reagált a Székelyföld brüsszeli képviseleti irodájának megnyitására.

További érdekességek az alábbi linken.

 

Hirdetés