Visszatért a középkor Segesvárra

Visszautazhatott néhány száz évet az időben az, aki a hétvégén Segesvárra látogatott. Nem, nem az életszínvonal vagy a közállapotok miatt.
Hirdetés

Segesváron kaputól kapuig, bástyától bástyáig hömpölygött a hét végén a tömeg, árusok, mutatványosok, lovagok és dámák, szörnyek lepték el az utcákat. A középkori kultúrát és művészeteket népszerűsíteni hivatott fesztivál idén a legismertebb templomos lovagnak állított emléket

A 22. alkalommal megtartott középkori fesztiválon ötvennyolc nyelvet beszéltek. Az utcákon a „hírnök” mindegyik nyelven szólt egy-két mondatot, majd beszélt a város történetéről és alapítóiról, a szászokról, akiket II. Géza magyar király telepített Erdélybe a 12-ik század derekán.

A fesztivál szóvivője, Alina Aldea elmondta, minden évben próbálnak az előzőekhez viszonyítva valami újat nyújtani a szervezők a résztvevőknek. A középkori kultúrát és művészeteket népszerűsíteni hivatott fesztivál idén a legismertebb templomos lovagnak, Jacques de Molaynak állított emléket. Az ország különböző részeiből érkeztek a lovagok és lovagrendek képviselői: Aradtól Marosvásárhelyig, Bukarestből, Szebenből, Medgyesről, Besztercéről.

Az árusok elsősorban kézműves termékeket kínáltak. A lovagi tornák és bemutatók mellett előadások, színház és bábszínház, koncertek, tánc, harcászati eszközök bemutatója, divatbemutató, animáció, kiállítás, filmvetítés szórakoztatta a közönséget.

 

Kép: clubuldepresatransatlantic.wordpress.com

Hirdetés