Újraindítanák a Nagyvárad – Biharkeresztes buszjáratot

A biharkeresztesiek mindenképp. Most mérik fel, van-e rá igény. Váradiak és átutazók, segítsünk nekik!
Hirdetés

Felhívást tett közzé a biharkeresztesi polgármesteri hivatal, hogy aki szeretne ismét utazni a Nagyvárad – Biharkeresztes buszjárattal, az írjon a hivatal email címére. A járatot ugyanis idén január elsejétől megszüntette az azt addig működtető nagyváradi közszállítási vállalat, de a keresztesi önkormányzat már tárgyal az újraindításról.

A járat 2011 szeptemberében indult, naponta háromszor közlekedett a két határmenti település között érintve Borsot, Biharszentjánost, Ártándot, és a biharkeresztesi állomáson fordult vissza Nagyvárad felé. 
 
Gyakran használták olyanok, akik Váradról a szomszédos magyarországi falvakba költöztek ki, de továbbra is Váradon dolgoztak, a kistelepülések lakói ezzel jártak bevásárolni a váradi hipermarketekbe, és mivel a járatokat a nemzetközi vonatok menetrendjéhez is igazították, olyanok is igénybe vették, akik csak a határállomásokig vonatoztak, és közúton lépték át a határt.
 
Barabás Ferenc, Biharkeresztes polgármestere a felhívásban jelzi, hogy a két város önkormányzata tárgyal a járat újraindításáról, amelynek feltétele, hogy felmérjék, mekkora rá az igény. Vagyis aki szeretné, hogy visszaállítsák a rendszeres buszjáratot, az írjon a hivatal@biharkeresztes.hu email címre, vagy hívja fel a +36-54-430-001 telefonszámot (101-es mellékkel).
 
Hasonló felhívást a nagyváradi polgármesteri hivatal honlapján nem találtunk.

Hirdetés