Kenőpénzért adott magyar állampolgárságot

Magyar kormányhivatalnokot tartóztattak le, mert csúszópénzért segített magyar állampolgársághoz olyanokat, akiknek az nem járt volna.
Hirdetés

Vesztegetéssel gyanúsítja a magyar rendőrség a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal egyik kormánytisztviselőjét – hangzott el az M1 csütörtök esti Híradójában.

A bevándorlási hivatal korrupciós ügyét a Nemzeti Védelmi Szolgálat tárta fel. A gyanú szerint az ügyintéző tavaly nyár óta többször juttatott magyar állampolgársághoz olyan külföldieket, akik nem feleltek meg az egyszerűsített honosítási eljárás törvényi feltételeinek, például nem tudtak magyarul
 
A rendőrök a BÁH Harmat utcai kirendeltségéről vitték el a honosítási ügyekkel foglalkozó kormánytisztviselőt, aki ezután beismerő vallomást tett – mondták a Híradóban. 
 
A tisztviselő – egy román felhajtó közreműködésével – alkalmanként 20 ezer és 50 ezer forint közötti összegeket kért, hogy szemet hunyjon a hiányosságok felett. A Híradó értesülései szerint nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében, egy román fedett nyomozó segítségével csapdát állítottak, és a közvetítőt, egy 36 éves román nőt rendőrök tetten érték, és őrizetbe vették. 
 
A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte egy ember előzetes letartóztatását.

Hirdetés