Mi már tudjuk, ki állítja össze a hétvégi programját: az időjárás

Sárga viharjelzés, záporok, zivatarok. Ínyenceknek jégeső.
Hirdetés

Hűséges társnak bizonyul a pocsék időjárás: a meteorológiai szolgálat csütörtök délelőtti előrejelzése szerint sárga viharriasztás várható az ország nagy részére, beleértve Erdélyt és a Partiumot is. A záporos, zivataros időre vonatkozó előrejelzés első szakasza csütörtökön este hat órától lép érvénybe, és pénteken reggel tíz óráig tart. Ez 35 megyét érint, az első áldozat a Partium és a Bánság lesz, majd ezt követően lassan szinte az egész országban lehet majd számítani heves záporokra, zivatarokra, jégesőre, villámlásra, mennydörgésre, sírásra, fogaknak csikorgatására meg minden egyébre, amivel az ilyen időjárás járni szokott. A lezúduló vízmennyiség négyzetméterenként 20-25 liter lesz, de egyes helyeken az 50-60 litert is elérheti, ami valljuk be, csöppet sem barátságos. Még ha sör lenne, de így…

Viszont aki azt hinné, hogy péntektől jobb lesz, az jobb, ha tudja, hogy reggel kilenctől este 11-ig az ország 28 megyéjében folytatódik a buli, főleg Északon és a hegyvidéken. A műsoron ezúttal is felhőszakadások, viharos széllökések és jégeső szerepel, négyzetméterenként akár 40 liter esővel.

A meteorológusok azzal vigasztalják azokat, akiknek megyéje nem szerepel a sárga jelzés alatt levő területek között, hogy rövid időre az ország bármely pontján kialakulhat hasonló időjárás.

 

Hirdetés